Bramen, met of zonder doornen.

  Bramen, met of zonder doornen.

  10 reacties

  1. author

   'Eekhoorndame', wat een leuke naam. Ik zal het zó zeggen, ze weet dat er op mijn laptop mensen zijn die héél veel van diertjes houden en erover schrijven :-) Altijd gezellig hé, die familiemomenten. De volgende is hier begin december : eerst koffie en gebak - sinterklaas voor de kleinkinderen en wij volwassenen tetteren - 's avonds kaas en een glaasje wijn :-) En daarna is Kerstavond ook hier (met alle kinderen, kleinkinderen, mijn broer en schoonzus en hun 'volwassen' kinderen. Kleinkinderen zijn daar nog niet. Dan wordt het drukte. Ik heb maar één broer (Rik was alleen) en het is afwisselend Kerst (het ene jaar met z'n allen bij mijn broer, het volgende allemaal hier).

  2. author

   Geef Ute maar een dikke knuffel van die 'eekhoorndame'! Zes jaar al... de tijd vliegt. Gezellige familiemomenten... dat staat hier straks ook weer op het programma. De openhaard brandt terwijl de blaadjes van de bomen hier rond het huis vliegen. Genieten! Maak er een superdagje van :)

  3. author

   leuk hé, bessen van de struik en ..in de mond :-) Hier is het vandaag geen cheesecake, maar wel andere, eentje met 6 kaarsjes op. Vandaag is het verjaardagsfeestje van Ute. Ute is al samen met haar mama en papa aan het versieren, hoorde ik daarnet aan de telefoon. Het wordt een gezellig familiefeest met alle kinderen en kleinkinderen en .. oma is dan in haar nopjes als we met z'n allen samen zijn.

  4. author

   Heerlijk artikel, letterlijk en figuurlijk! 'Heb jij ook herinneringen aan vers geplukte bramen uit de struik langs de rand van het pad, tijdens een late zomerwandeling.' Sweet memories... We hebben sinds vorige lente ook bramen in de tuin - opeens stonden ze daar. Eentje tussen de rand van onze voortuin en het begin van ons bos en eentje helemaal achteraan in het bos. Veel vruchten hebben ze nog niet gegeven maar dat komt nog wel - op de wandeling de voorbije maanden kreeg ik bijna dagelijks een braambes in m'n mond geduwd door meneer Ktje: daar groeien ze ook in overvloed. Ik ben trouwens net vijf kilo aangekomen, alleen maar door te KIJKEN naar de foto van de cheesecake! Die ziet er héérlijk uit...

  5. author

   Deze ga ik opslaan bij mijn favorieten.Die braambessen-cheesecake lijkt me zo lekker. Prachtig artikel en ja bramen plukken is een mooie herinnering. Af en toe tijdens een wandeling er één plukken en opeten. Graag gelezen

  6. author

   Ja, de vogels lusten ze ook wel. Het was inderdaad een heel gezellige dag, gisteren

  7. author

   In het wild niet veel vruchten gezien dit jaar (droge zomer?), geeft niet ik pluk ze nooit, wat er is laat ik aan de vogels. Ute alweer 6 jaar, wat holt de tijd toch voorbij. Twijfel er niet aan dat jullie een hele gezellige dag hebben gehad.

  8. author

   Ja, de dieren rondom en in Fort Zevenblad hebben geluk Maar ik zou er toch ook af en toe eentje proeven hoor!!

  9. author

   Mooi artikel. Ik heb hier alle mogelijke soorten bramen, met en zonder stekels. De vruchten laat ik, net als Willemijntje, voor de vogels - zoals ook ander klein fruit. Dit jaar verdroogden de vruchten al voordat ze rijp werden, en toch werden ze door de vogels opgegeten. Maar heel af en toe eet ik er één, al was het maar voor de smaak.

  Laat een reactie achter