/ 30 Nov

Van AH Moestuintjes naar een moestuin op mijn balkon!

Ik heb eigenlijk altijd gedacht dat de Albert Heijn Moestuintjes iets voor kleine kindjes is, en dat ze toch niet echt uit zouden groeien tot grote plantjes. Maar, toen ik ze laatst per ongeluk toch op mijn aanrecht had liggen, heb ik ze in een opwelling in elkaar geknutseld en ja, je raadt het al, nu zit ik bijna met een overschot aan komkommers, radijsjes en cherrytomaten! Jeetje wat groeien die plantjes hard!

Ik heb ze zo eens een tijdje geboserveerd, in een paar kleine potjes zo achter het raam aan de zonnige zuidkant van mijn appartementje in Den Bosch. Stiekem is het toch ook wel erg aandoenlijk om te zien hoe die komkommerplan na een tijdje de meest schattige gele bloemetjes geeft en zich met zijn lange, dunne, felgroene tentakels helemaal vast klampt aan de blaadjes van zijn buurplant, de cherrytomaat. Omdat de groei van deze plantjes toch wel iets uit de hand aan het lopen was voor de grootte van mijn vensterbankje, heb ik mijn spontane project wat professioneler aangepakt. Op naar het tuincentrum!

Dwalend door de Intratuin op zoek naar de juiste grond, de juiste potten, stokjes om de plantjes te ondersteunen en dat alles natuurlijk in een stylische kleur en weergave, is het me dan uiteindelijk gelukt! Hier alvast een gratis tip mocht je mijn 'profesionele aanpak' willen volgen: vraag gelijk als je binnenkomt waar de juiste potgrond ligt voor een moestuintje, want geloof het of niet, maar zelfs voor potgrond zijn er 100 verschillende soorten en maten. Dat zal je een hoop tijd schelen! Volgens mij heb ik zelf uiteindelijk alsnog de verkeerde grond mee genomen, maar eind goed al goed. Met 45 liter moestuingrond, een grote houten bak, een enorme pot voor de nu-al-uitgeschoten-zonnebloemen, en twee van die snoezige hangpotjes, ging ik 's avonds aan de slag. 

Omdat ik jullie natuurlijk niet wil weerhouden van het geweldige resultaat.. Tadaaa..! Een en al gezelligheid op mijn mini-balkonnetje :) 

Lang leve de AH Moestuintjes!

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Tuinencom.nl