Zuurbes, geen plantje om zonder handschoenen aan te pakken.

  Zuurbes, geen plantje om zonder handschoenen aan te pakken.

  11 reacties

  1. author

   Dank voor de reactie Ze groeien ook gemakkelijk. Er zijn veel verschillende soorten.

  2. author

   Ik heb er diverse soorten van. Ze zijn inderdaad ook erg geliefd bij vogels om in te nestelen, omdat er geen kat of marter door de doorns kan kruipen. Een dankbare plant, en een mooi artikel. Een prachtige serie is dit, ook om te bewaren.

  3. author

   We zullen ze moeten bewonderen bij Zevenblad :-)

  4. author

   Je ziet ze niet veel meer als haag. En om heel eerlijk te zijn; zelf bewonder ik deze stekelstruik ook liever bij een ander, want het is inderdaad geen plant om zonder handschoenen aan te pakken. In het wild ben ik ze trouwens nog nooit tegengekomen!

  5. author

   Dank lieve vriendin X

  6. author

   Wat een leuke titel. Mooi om te zien die hagen. Goede info en wat een feest voor de vogels.

  7. author

   oei, oei ... seffens krijg ik hoogmoedswaanzin .. grapje dank voor je lieve reactie

  8. author

   Wat een mooie, interessante en volledige artikelen schrijf jij toch... ik ken een paar plaatsen waar ze inderdaad als haag gehouden worden. Geen kat die daar door zal proberen komen.

  9. author

   Mooi artikel. Ik ben ruim 15 jaar een berberishaag rondom mijn tuin gehad, tot ik hem heb laten vervangen door iets wat minder arbeidsintensief is. Zo'n berberishaag is echter wel mooi: dieprode blaadjes in het voorjaar, oranjegele bessen in het najaar. Alleen die doorns ...

  10. author

   whawa, dat is erg!

  11. author

   Mooi artikel en foto´s, gaat bij mijn favorieten. Effe terug in de tijd..... in mijn jeugdjaren is er bij ons in de buurt een kindje overleden die bessen van een struik had gegeten.

  Laat een reactie achter